×
6 Переглядів

Світові освітні тренди: навчання впродовж життя в інформаційному суспільстві

Юрій Скиба, заступник директора з наукової роботи Інституту вищої освіти НАПН України взяв участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Світові освітні тренди: навчання впродовж життя в інформаційному суспільстві», яка відбулася 20 – 21 червня 2024 року.
Конференція організована Український державним університетом імені Михайла Драгоманова, Співорганізатори конференції  Програма розвитку  ООН в  Україні, наукові установи НАПН України, заклади вищої освіти Польщі та Словацької республіки,   вітчизняні заклади вищої освіти,  асоціація вчителів України.
У Конференції взяли участь понад 300 осіб – народні депутати, представники Міністерства освіти і науки України, вітчизняні та зарубіжні науковці, магістранти, аспіранти, докторанти, молоді вчені.
Мета Конференції: об’єднати провідних вітчизняних і закордонних учених, освітян, здобувачів вищої освіти та наукових ступенів, громадських організацій, практиків для обміну досвідом і результатами досліджень в галузі освіти впродовж життя; забезпечити міждисциплінарну платформу для поширення проблематики прикладних досліджень, інновацій в системі освіти в умовах воєнного стану.
Юрій Скиба виступив з доповіддю «Тенденції на ринку праці та механізми удосконалення освітніх програм закладами вищої освіти відповідно до потреб».
За результатами конференції учасники не тільки отримали відповіді на найбільш актуальні питання стосовно сучасного стану системи освіти дорослих, але й ознайомилися з міжнародними і вітчизняними практиками використання цифрових інструментів у системі неперервної освіти.