×
17 Переглядів

Участь в Експертній зустрічі

Співробітник Інституту вищої освіти НАПН України Юрій Мєлков взяв участь в Експертній зустрічі з ініціативи Європейської комісії щодо «мережі знань» ЄС з досліджень та інновацій по Китаю, яка відбулася 20 лютого 2024 року.

У зустрічі брали участь 15 експертів із таких країн, як Німеччина, Італія, Бельгія, Великобританія, Фінляндія, Австралія, Україна та ін.

Метою проведення зустрічі було обговорення трьох важливих рамкових умов, які лежать в основі співпраці між ЄС і Китаєм у сфері науки, технології та інновації, а саме – відкритої науки, дослідницької етики й доброчесності та гендерної рівності. Незалежних експертів із зазначених тем і з сучасного Китаю було запрошено, щоби надати ідеї для підготовки засад для дискусій між Європейською Комісією, державами-членами ЄС та представниками Європейської економічної зони.

Під час зустрічі Юрій Мєлков та інші експерти представили своє бачення китайського контексту, останніх трендів та майбутніх перспектив щодо окреслених рамкових умов, а також запропонували та уточнили визначення, які можуть використовуватися урядами та стейкголдерами ЄС при розробці декларацій, пов’язаних з дослідженнями та інноваціями, з китайськими партнерами.

За результатами зустрічі висновки та пропозиції експертів будуть використані для вдосконалення дискусії представників держав-членів ЄС, відповідальних за співпрацю з Китаєм у сфері науки, технологій та інновацій.