×
11 Переглядів

Забезпечення та вдосконалення якості вищої освіти України в контексті стійкого розвитку в умовах євроінтеграції та післявоєнного відновлення країни (2024-2025)

Профіль наукового дослідження:

Відділ, що виконує наукове дослідження – Відділ забезпечення якості вищої освіти

Термін виконання наукового дослідження – 2024-2025 рр.

Державний реєстраційний номер

Мета наукового дослідження: визначити та обґрунтувати теоретичні й методичні основи забезпечення та вдосконалення якості вищої освіти та формування й реалізації політики і стратегії досягнення конкурентоспроможної якості вищої освіти й подолання кваліфікаційного розриву між вищою освітою та ринком праці в контексті стійкого розвитку в умовах євроінтеграції та післявоєнного відновлення.

Завдання наукового дослідження:

  1. Обґрунтувати теоретичні й методичні основи та здійснити аналіз провідного досвіду забезпечення та вдосконалення якості вищої освіти в контексті стійкого розвитку як умови досягнення конкурентоспроможної якості вищої освіти й подолання кваліфікаційного розриву між вищою освітою та ринком праці.
  2. Визначити та обґрунтувати підходи до формування та механізми реалізації політики і стратегії досягнення конкурентоспроможної якості вищої освіти й подолання кваліфікаційного розриву між вищою освітою та ринком праці в контексті стійкого розвитку в умовах євроінтеграції та післявоєнного відновлення України.

Наукові результати:

Колективна монографія (2024)
Колективна монографія (2025)
Навчальний посібник  (2025)
Статті (2024-2025 рр.)